Veelgestelde vragen

1.

Wat is de Website van het Jaar verkiezing en door wie wordt deze georganiseerd?

De Website van het Jaar verkiezing is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste websites in Nederland. Tijdens de verkiezingen van 2016 is er bijna 900.000 keer gestemd. De Website van het Jaar verkiezing wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd door Multiscope en Emerce.

Multiscope is opgericht in 1993 en is specialist op het gebied van online marktonderzoek. Onze diensten brengen voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen van de doelgroep in kaart. Dit kan met mobiel marktonderzoek, marktcijfers, het consumentenpanel, het B2B panel en software voor online marktonderzoek.

2.

Hoe werkt de selectieprocedure?

Voor deze verkiezing is er voor gekozen om de genomineerde websites in te delen in categorieën, zodat een breed spectrum aan websites wordt gedekt. De Website van het Jaar verkiezing kent 24 categorieën. Hieronder vindt u de definities van elke categorie zoals vastgesteld door de organisatie. De definities zijn te allen tijde aan te passen door de organisatie.

1. Auto’s
Websites van auto- en motormerken en websites die (tweedehands) auto’s en motoren verkopen.
2. Banken & Beleggen
Websites van financiële dienstverleners, zoals banken of beleggingsmaatschappijen (uitgezonderd websites met als hoofddoel verzekeringen, deze vallen in de categorie Verzekeraars).
3. Carrière
Websites die informatie bieden over vacatures of websites van uitzendbureaus.
4. Communities
Websites die dienen als platform voor discussie en het delen en uitwisselen van kennis, informatie en ideeën. Om actief deel te nemen moet de gebruiker inloggen.
5. Consumentenelektronica
Websites van elektronicaproducenten voor consumenten.
6. Consumentengoederen
Websites van of over niet-duurzame consumentengoederen (FMCG).
7. Culinair
Websites met recepten, content over eten & drinken en websites van of over restaurants. Websites van producenten vallen in de categorie Consumentengoederen. Websites met een ander hoofddoel (bijvoorbeeld Shopping of Media) vallen in de desbetreffende categorie.
8. Daten
Websites gericht op dating, relaties en nieuwe mensen ontmoeten.
9. Educatie & Opleiding
Websites van educatieve instellingen of informatie over onderwijs en websites met educatieve content.
10. Energie
Websites van energiemaatschappijen en netwerkleveranciers.
11. Gezondheid
Websites met informatie over gezondheid of websites van gezondheidsinstellingen (uitgezonderd websites met als hoofddoel zorgverzekeringen, deze vallen in de categorie Verzekeraars).
12. Goede Doelen
Sites van ngo’s en non- profit organisaties.
13. Media
Websites van of over media (bijvoorbeeld sites van zenders, programma’s of omroepverenigingen).
14. Nieuws & Informatie
Websites die zich focussen op nieuws in het algemeen, of nieuws en informatie over een specifiek onderwerp.
15. Overheid
Websites van overheidsorganisaties of -departementen, of overheidswebsites met informatie over een bepaald onderwerp of programma.
16. Shopping
Websites die producten of diensten aanbieden, zowel aangeboden door (het bedrijf achter) de website zelf, of door de gebruikers van de website en niet gericht zijn op community aankopen.
17. Sport
Websites van sportteams, sportbonden en sportaccommodaties.
18. Telecom
Websites die telecom, internet en/of televisie aanbieden.
19. Vakantie & Toerisme
Websites over het zoeken en boeken van reizen en accommodaties.
20. Vergelijking
Websites met als doel het vergelijken van producten en/of prijzen.
21. Verzekeraars
Websites van verzekeringsmaatschappijen.
22. Voordeel
Veilingwebsites, websites met (dag)deals en (community) websites met of over kortingen.
23. Vrije Tijd
Websites over vrijetijdsbesteding, dag uitstapjes en kunst & cultuur.
24. Weer & Verkeer
Websites over weersvoorspellingen, de huidige verkeerssituatie of routeplanning.

Selectie van de genomineerde websites

Per categorie zijn er (maximaal) 12 genomineerden. Websites worden genomineerd via onderstaande selectieprocedure:

1. Winnaars van de voorgaande editie, indien categorie hetzelfde is (afhankelijk van voorgaand jaar zijn dit 1 of 2 websites).

2. Maximaal 5 websites per categorie die zich aangemeld hebben voor een wildcard. Websites kunnen zich hier aanmelden om kans te maken op een wildcard.

3. Maximaal 5 websites per categorie uit de Top 100 lijst van Alexa. Per land moet de website beschikbaar zijn in de taal van het land, waarbij de websites door de organisatie zijn ingedeeld naar de 24 categorieën. Websites die niet binnen één van de categorieën vallen, worden niet genomineerd.

Wildcard vereisten:

  • Maximaal 5 wildcards per categorie.
  • Er geldt een minimum van 5.000 unieke bezoekers per maand om in aanmerking te komen voor een wildcard (gegevens aanleveren via de aanmeldprocedure). Om iedere website gelijkwaardig te kunnen beoordelen, zullen we naar de statistieken van mei 2017 kijken.
  • Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn in een categorie, bepaalt het aantal unieke bezoekers per maand welke website(s) een wildcard zal ontvangen. De website(s) met het hoogste aantal unieke bezoekers per maand ontvangt de wildcard.
  • Alleen het hoofddomein van een website kan een nominatie ontvangen. Websites kunnen niet genomineerd worden met een subdomein of meerdere domeinen.

3.

Hoe werkt het stemmen?

U kunt in alle categorieën eenmaal uw stem uitbrengen. Kies als eerste een categorie. Nu ziet u alle genomineerden in deze categorie. Kies uw favoriete website in de categorie en klik op ‘Stem’. Indien u de website eerst nog even wilt bekijken, klikt u op ‘Bekijken’ waarna de website wordt geopend in een nieuw venster.

Nadat u uw favoriete website heeft gekozen, wordt u gevraagd om de website te beoordelen aan de hand van sterren op de volgende aspecten: ontwerp, navigatie en inhoud. Het toekennen van meer sterren betekent dat u deze aspecten meer waardeert. Vervolgens wordt u gevraagd om te beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat u deze website aan vrienden, familie of collega’s zal aanbevelen. Hierna kunt u uw stem bevestigen en doorgaan met stemmen in de andere categorieën.

Om uw stem te valideren, moet u uw naam en e-mailadres invullen, waarna u een bevestigingsemail zult ontvangen. Zodra u uw stem heeft geactiveerd door te klikken op de link in de email, komt u in aanmerking om één van de leuke prijzen te winnen! Stemmen die niet bevestigd zijn, zullen ook niet in aanmerking komen voor de prijzen. Let op: u hoeft uw stem(men) slechts eenmaal te bevestigen.

4.

Waarom moet ik mijn emailadres geven?

Het opgeven van uw emailadres heeft meerdere redenen. Allereerst moeten we kunnen controleren dat de stem die u heeft uitgebracht, door een persoon is uitgebracht en niet door een computer (een zogenaamde spambot). Dit doen we door u een bevestigingsemail te sturen, waarin een link staat waarmee u uw stem kunt activeren. Om te voorkomen dat er dubbel gestemd wordt, controleren we dit per emailadres. Ook doet u bij het uitbrengen van uw stem automatisch mee met het winnen van de prijzen, die wij verloten onder de stemmers die een geldig emailadres hebben ingevuld.

5.

Ik krijg geen bevestigingsemail, wat kan ik doen?

Helaas kan het af en toe voorkomen dat u geen bevestigingsemail ontvangt om uw stemmen te bevestigen. Er zijn een aantal opties welke u kunt proberen om dit probleem op te lossen:

1. Check of de bevestigingsemail in uw ongewenste postvak (spam) terecht is gekomen. Voeg onze afzender toe aan uw veilige lijst zodat de mail voortaan niet in uw ongewenste postvak terecht komt.
2. Het kan zijn dat u uw emailadres per ongeluk verkeerd heeft ingevoerd. Breng in dat geval nogmaals uw stem uit en controleer of u uw emailadres goed geschreven heeft.
3. Verwijder uw cookies en cache geschiedenis, zodat u opnieuw kunt stemmen. Kies wel een nieuwe categorie uit. We controleren altijd op dubbele stemmen, dus als u nogmaals in dezelfde categorie stemt, zal die stem niet meetellen.
4. Mocht dit alles niet werken, stuur dan even een mailtje naar de organisatie: http://www.websitevhjaar.nl/contact/.

6.

Ik heb gestemd, maar wil mijn stem intrekken. Kan dit?

Nee, dit kan helaas niet. Een eenmaal uitgebrachte stem blijft geldig (mits deze bevestigd is).

7.

Ik wil input voor volgend jaar opgeven, kan dit?

Ja, dit kan! Stuur ons dan een mailtje. U kunt onze contactgegevens hier vinden.

8.

Ik wil graag meedoen aan de verkiezing met mijn website, waar kan ik dit regelen?

In het menu vindt u het kopje ‘Aanmelden’. Afhankelijk van of de aanmeldperiode geopend is of niet, vindt u daar ons aanmeldformulier of ons contactformulier. Als de aanmeldperiode geopend is, kunt u het aanmeldformulier invullen om uw website in te schrijven om kans te maken op een wildcard. U ontvangt daarna van ons bericht of uw website een nominatie heeft ontvangen. Als de aanmeldperiode gesloten is, vindt u op deze pagina ons contactformulier. Als u dit formulier invult, ontvangt u van ons bericht zodra de aanmeldperiode weer geopend is.

9.

Welke regels gelden voor de prijzen die verloot worden onder de stemmers?

Uit alle stemmers die gestemd hebben en hun volledige naam en emailadres hebben achtergelaten, zullen de winnaars willekeurig getrokken worden. Er zal slechts één prijs per winnaar en per huishouden (personen die in hetzelfde huis wonen) worden verzonden. De winnaars zullen geïdentificeerd worden aan de hand van de emailadressen die zij op de website websitevhjaar.nl hebben achtergelaten. De prijzen zullen zo snel mogelijk verzonden worden na de bekendmaking van de resultaten van de verkiezing. Check artikel 7 van ons reglement voor de overige regels: http://websitevhjaar.nl/regulation/

10.

Mogen de genomineerde websites ook prijzen verloten onder de stemmers?

We nodigen elke genomineerde website uit om hun nominatie te promoten om stemmen te werven. Het is echter niet toegestaan om stemmen te werven door middel van het uitgeven van individuele prijzen per stem, denk hierbij aan: geld, waardevouchers en andere kortingsvouchers. Websites zullen eerst een waarschuwing ontvangen alsvorens zij gediswalificeerd worden als de promotie niet verwijderd wordt binnen 3 dagen. Het is wel toegestaan om een prijs te verloten onder alle stemmers.

11.

Wat gebeurt er met de opmerkingen van de stemmen na het stemproces?

De opmerkingen van de stemmer worden gedeeld met de genomineerde website na de stemperiode.

Nog niet gestemd? Doe het dan nu voordat het te laat is!
Stem nu en win →
Partners